Nota de premsa

CONVOCATÒRIA DE PREMSA (30/01/2015)

L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat demanen presó per a dos estudiants per la seva participació en una vaga general de fa 3 anys. Des del grup de suport a l’Isma i el Dani convoquem a una roda de premsa per explicar el cas.

Dia: Dilluns, 2 de febrer, a les 11h. Lloc: Aula N06M, Facultat de Física de la Universitat de Barcelona (Martí i Franquès 1, amb Av. Diagonal, Zona Universitària).

Intervindran: Isma i Dani per explicar el seu cas, acompanyats per les seves famílies i les persones i entitats que els donen suport.

El proper 9 de març comença el judici als dos estudiants, empresonats durant 34 dies. Durant tres dies, el Jutjat Penal núm. 6 de la Ciutat de la Justícia repassarà els fets d’un 29 de marçde fa gairebé tres anys.

L’Ismael Benito i el Daniel Ayyash són estudiants de la Facultat de Física de la UB, al Campus Diagonal. El 29 de març de 2012 va ser una jornada de vaga general convocada pels principals sindicats de treballadors i l’Isma i el Dani van participar-hi juntament amb els seus companys de l’AEP i de l’Assemblea de Física i Química, de forma pacífica en tot moment. A les 10 del matí, hores després dels fets de què són acusats i lluny del lloc on suposadament els van cometre, van ser detinguts i, després de dos dies a comissaria, van declarar al Jutjat d’Instrucció núm. 18.

La jutgessa Carmen Garcia Martínez, coneguda per ser la instructora del cas 4F, i que també va instruir el seu cas, va ordenar l’ingrés dels dos estudiants en presó preventiva. Ho va fer basant-se en articles de premsa que auguraven desordres durant el Primer de Maig i la cimera a Barcelona de dirigents del Banc Central Europeu. Cal recordar que en els citats esdeveniments no va haver cap tipus d’incidents, demostrant la total desproporció de les mesures de privació de llibertat. Per altra banda, el “perill” era completament infundat ja que els joves no tenien antecedents i per tant es va vulnerar la presumpció d’innocència. L’Isma i en Dani van passar 34 dies al Centre Penitenciari de Quatre Camins.

Finalment, passats els esdeveniments citats, la jutgessa va decidir deixar-los en llibertat amb fiança de 6000€. Tanmateix, responent a un recurs d’apel·lació per part de la defensa, l’Audiència Provincial de Barcelona va corregir la decisió de la jutgessa i va posar-los en llibertat sense fiança el 4 de maig. Van ser posats en llibertat amb la prohibició d’assistir a cap mobilització al carrer.

El cas de l’Isma i el Dani s’emmarca en les imputacions a vaguistes arreu de l’Estat espanyol, que acumulen peticions de més de 120 anys de presó. Només en aquest context es pot entendre que s’acusi a dos joves, que van exercir el seu dret a vaga, de delictes que no van cometre en cap cas.

El judici se celebrarà al jutjat penal núm. 6 de Barcelona els propers dies 9, 10 i 11 de març. La fiscalia demana 8 anys i 9 mesos de presó a cadascun. La Generalitat demana més de 3 anys i mig, i l’Ajuntament demana 4 anys per a cadascun dels estudiants i vaguistes. Des del grup de suport, format per companys, familiars i amics, reclamem a les administracions que retirin els seus càrrecs, i demanem l’absolució de l’Isma i el Dani.

Contacte: contacta@ismadani.absolucio.cat

Més informació: http://ismadani.absolucio.cat/